minusta

Tarinani

Aloitin ratsastamaan jo pienenä säännöllisesti, äitini ollessa hevosalan ammattilainen. Merkittävin opettajani onkin ollut ja on edelleen äitini, jolle olen todella kiitollinen kaikesta saamastani opista ja tuesta. Kilpailemisen aloitin 8-vuotiaana Tallbon Ponitallin shetlanninponeilla. SSPY:n käyttöluokista minulla onkin kilpailijana usealta eri vuodelta kokemusta ratsastus-, ohjasajo- ja ajoluokista, joten valmennan mielelläni niihinkin tähtääviä. Myöhemmin olen kilpaillut myös koulu- ja esteratsastuksessa seura- ja aluetasolla. En saanut ikinä omaa hevosta, jonka kanssa nousta kilpailullisesti korkealle, mutta olen nuoresta asti saanut ratsastettavaksi paljon erilaisia hevosia ja poneja, joista kaikista olen oppinut jotakin. Jo lapsena istuin satulassa illat, viikonloput ja lomat, aina kun oli mahdollista ja millä vain hevosella. Rikkaus onkin mielestäni ollut oppia käsittelemään kaikenlaisia hevosia. Omaa sydäntä erityisen lähellä ovatkin erilaiset projektit ja nuoret hevoset, joista kehitys näkyy selvästi. Ratsuhevosen peruskouluttajaksi opiskelinkin juuri tästä syystä.

 
Valmentamaan päädyin ensin ikään kuin vahingossa. Ratsastamieni hevosten omistajat tarvitsivat neuvoja hevosten kanssa ja jo ensimmäistä kertaa kentän keskellä neuvomaan astellessa oivalsin, että tämä onkin minun juttuni. Rakastan ihmisten parissa työskentelyä ja ystävällinen asiakaspalvelu tulee luonnostaan. Hevosten kehittymisen näkemisen lisäksi myös ratsastajien kehitystä on hienoa seurata. Valmennuksiini ovatkin tervetulleita kaiken tasoiset, autan ratsukkoa kehittymään yhdessä mietittyjä tavoitteita kohden rennosti ja positiivisella mielellä.
koulutus
Koulutustaustaltani olen hevosenhoitaja, erikoistuen ratsuhevosen peruskouluttamiseen sekä harrasteohjaajaksi sekä merkonomi.
 
Ratsuhevosen peruskouluttajaksi että harrasteohjaajaksi opiskelin koulutussopimuksella. Koulutuksen aikana ehdin työskennellä kolmella keskenään todella erilaisella tallilla, joista jokaisesta sain arvokasta käytännön kokemusta. Ensimmäisellä kahdella tallilla ratsutin erilaisia isoja poneja sekä hevosia, niin este- kuin koulupainotteisia. Viimeisen työharjoitteluni tein Talli Snettansissa, Nicole Bergmanin opissa, siellä pääsin tutustumaan islanninhevosiin.
 
Olen aina pitänyt paljon ihmisten kanssa työskentelystä, joten olen kouluttautunut myös SRL:n hevoskerhon ohjaajaksi ja nuorempana toiminut isosena rippileireillä. Turvallisuus on minulle tärkeä asia, olen suorittanut EA1 ja EA2.
 
Haluan kehittää itseäni jatkuvasti. Käyn erilaisilla kursseilla, seuraan muiden valmennuksia, opiskelen ratsastajan ja hevosen biomekaniikkaa ja valmentaudun itse säännöllisesti. Olen kiinnostunut myös hevosavusteisesta toiminnasta sekä Centered Ridingistä.
Processed with VSCO with av4 preset
Processed with VSCO with fp8 preset
filosofiani
Olen positiivinen, monipuolinen ja kannustava ohjaaja, harrastuksen kuuluu olla kivaa. Tavoitteena on aina yhteistyöhaluinen, tyytyväinen ja rennosti liikkuva hevonen sekä kauniisti istuva, pienin avuin ratsastava ja hevosen liikkeisiin mukautuva ratsastaja. Haluan olla luotettava ja turvallinen ihminen niin valmennettaville kuin hevosillekin. Minulle tärkeitä arvoja ovat rehellisyys, erilaisuuden kunnioittaminen ja aitous. Palveluni on aina henkilökohtaista ja ystävällistä. Etenen aina hevosen ja ratsastajan tahdissa, pieniä askelia kerralla, näin saavutetaan pysyviä tuloksia. 
 
 
Nelli Litmanen,
NVL Equestrian
Processed with VSCO with fp8 preset

Sponsorit

Hevostarvike equitar

Hevostarvike Equitar on kotimainen hevos- ja ratsastustarvikkeiden myymälä ja verkkokauppa joka tarjoaa asiakkailleen laadukkaita tuotteita kohtuullisin hinnoin. Verkkokaupan arvoihin kuuluvat nopeat toimitukset ja henkilökohtainen palvelu. Equitarilta löydät Alberto Fascianin saappaat, Selleria Parianin satulat ja nahkatuotteet, KEP Italian kypärät, Eggersmannin ja Black Horsen rehut, laajan lisärehuvalikoiman, kattavan valikoiman hoitotuotteita ja varusteita, ja mm. Ariatin ja House of Montarin vaatemallistot. Verkkokaupan lisäksi Hevostarvike Equitar palvelee myymälässään Kirkkonummen Pedersissä maanantaista lauantaihin.

palautetta asiakkailta

Lue asiakkaideni kokemuksia
Previous slide
Next slide